Fugl føniks

... som en salme og et fyrtårn...
(Utdrag fra arkitektenes prosjektbeskrivelse)

Salmene er en kjær del av kulturarven. Salmemelodiene er en kombinasjon av det enkle og det vakre. Dette har gjort dem slitesterke og til glede i gode dager, og til trøst i de tyngre.

Vårt ønske for kirken er at den skal bli som en kjær salme: Enkel, verdig og vakker, og slitesterk gjennom mange generasjoner; til glede i gode dager og til støtte og trøst i de tyngre.

Samtidig trenger kystlandskapet et landemerke, som menneskene i sin tilværelse kan samle seg om, og navigere etter. Det blir vårt bilde; et fyrtårn i kystlandskapet; et samlende punk for tro, søken og felleskap - i storm og stille.

De to bildene, salmen og fyrtårnet, har ledet oss inn i utformingen av den nye kirken:
- Som salmen; enkel, verdig og vakker
- Som fyrtårnet; synlig, trygg og samlende, hvit som en kystens perle, som den gamle kirken.

24. mai 2017 | Logg inn | Vikna kirkelige fellesråd Powered by Agrando