Planlegger du giftemål?

Her er litt info om hvordan du går fram hvis du ønsker å gifte deg i kirkene i Vikna.

Hvis dere ønsker å gifte dere hos kirken så er det mulig å ha en seremoni i en av kirkene i området, eller ha en seremoni på kirkekontoret.

Ta kontakt med kirkevergen i Vikna på dagligleder.vikna@online.no for å bestille en vielse. I e-posten skriver dere navn og telefonnummer på brudeparet og ønsket dato og sted for vigsel.

Kirkevergen videreformidler informasjonen til sokneprest og andre som har ansvar for å fastsette hvilken prest som skal foreta vielsen.

Vanligvis så vil det være sokneprest Jan Korssjøen som foretar vielser her i Vikna, men hvis han har ferie eller annen fri, så vil det være en annen prest som foretar vielsen.

Her er litt info om vielser i Den norske kirke: https://kirken.no/nb-NO/bryllup/

Utdrag fra prisliste for utleie av kirkene i Vikna:

2. UTLEIE TIL BRYLLUPER:

2.1. Vigsler i kirkene, for medlemmer av Den norske kirke, kan kun foregå etter samtykke av soknepresten.

2.2. Vigsler der en eller begge bor (folkeregisterført) i kommunen og er medlemmer av Den norske kirke, betraktes som del av menighetens arbeid og det blir ikke krevd noen form for avgift. Dette inkluderer tjenester fra kirketjener, prest og organist ansatt i menigheten.

2.3. Vigsler der verken bruden eller brudgommen bor i kommunen (folkeregisterført), eller der ingen av dem er medlemmer av Den norske kirke medfører avgift etter følgende satser: Grunnleie kr 2.000,- Det inkluderer oppvarming, renhold og tjenester utført av kirketjener. Tillegg ved bruk av organist ansatt i menigheten kr 1.500,-. Tillegg for bruk av soknets prest kr 2.200,-. Leiesummene innkreves av kirkevergen.

28. juni 2017 | Logg inn | Vikna kirkelige fellesråd Powered by Agrando