Vil du støtte vår stolaksjon?

Nå som bygginga av Rørvik kirke snart er ferdig minner vi om stolaksjonen for Rørvik kirke!

Vikna kirkelige fellesråd har for lengst mottatt mange gaver til bygging av ny kirke på Rørvik. Det har vært gaver fra noen hundre kroner, helt opp til 1 million kroner.

Sommeren 2015 bestemte vi oss for å gi alle i vårt lokalmiljø en historisk gylden mulighet til å bidra til en kirke for framtida på Rørvik. Vi lanserte aksjonen KJØP EN STOL! Vi gikk ut fra at en stol ville koste rundt regna 2000 kroner, og gikk ut fra et behov for rundt 300 stoler i kirkerommet i nykirka.

Nå som Rørvik kirke snart er ferdig bygget går vi inn i innspurten på stolaksjonen. Vi har nå korrekt antall stoler vi trenger og det er 425 stoler. Det er kapasiteten i kirka når det skal arrangeres konserter der. Ved gudstjenester, begravelser og andre kirkelige handlinger er kapasiteten på 414 stoler.

Vi har også bestemt hvilken stol vi skal kjøpe og det er en stol som er meget god å sitte på og som passer fint inn i kirken. Prisen på denne stolen er kr 2.197,-.

Her er den nye stolen. Den er veldig komfortabel og god å sitte på. Ta gjerne turen innom kirkekontoret og prøvesitt stolen! laugh

Vær med og støtt opp om aksjonen ved å kjøp en stol, alene eller sammen med venner! Finansieringen av nykirka som ble vedtatt i Vikna kommunestyre er kun for bygget, så vi er nå i sluttspurten av arbeidet med å skaffe sponsorer og givere til inventar og utstyr som trengs i Rørvik kirke. Stolaksjonen er en del av dette arbeidet og passer bra for alle som ønsker å gi et historisk bidrag til nykirka i Rørvik.

Noen synes kanskje det høres dyrt ut med over to tusen kroner for en stol. Det en da må huske på er at stolene i en kirke må være av en så bra kvalitet at de varer i flere tiår uten å bli utslitt i stoltrekk og stolramme. Stolene må også kunne kobles sammen på grunn av at det er påbudt av sikkerhetsmessige grunner i forbindelse med en eventuell rømning av kirkerommet ved brann og lignende. Stolene påvirker også akustikken i kirkerommet, så det har vi også måttet ta hensyn til når vi skulle velge stol. Vi er kjempefornøyd med denne stolen og vi tror at den vil bli godt mottatt av de som skal sitte på den smiley

Små og store bidrag til aksjonen KJØP EN STOL TIL RØRVIK KIRKE kan settes inn på konto 4482.05.56353. Du kan også gi gjennom Vipps og da søker du opp 103022.

Husk at gaver over kr 500,- kvalifiserer til skattefradrag. Les mer om dette her.  Vi rapporterer inn din gave til skattemyndighetene.

Alle små og store bidrag mottas med stor takknemlighet.

24. oktober 2019 | Logg inn | Vikna kirkelige fellesråd Powered by Agrando